Pályázó neve |
Tokaji Gazdász Alapítvány |
Projekt címe |
Menő Menza Tokajban |
Szerződés száma |
EFOP-1.8.5-17-2017-00067 |
Támogatás összege (Ft) |
17 980 824 |
Támogatás mértéke (%) |
100 |
A projekt megvalósításának kezdete |
2018.03.01. |
A projekt fizikai befejezésének
határideje |
2019.02.28. |
A projekt rövid bemutatása:
A Tokaji Gazdász Alapítvány
célja, hogy az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően hatékonyan segítse a
Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak fejlődését,
életét. Ennek keretében alkalmas felvállalni olyan projektek megvalósítását,
amelyek a gyermekek neveléséhez kiegészítő módon járulnak hozzá, a kognitív
ismeretekkel ellentétben a preventív célú életvezetési kompetenciák
elsajátítására, mindennapokba való beépülésére helyezve a hangsúlyt. „Menő
Menza Tokajban” című pályázat tökéletesen megfelel ennek, hiszen hozzásegíti a
köznevelésben részt vevő gyermekeket az egészséges táplálkozáshoz szükséges
tudás és készségek megszerzéséhez, a szülők bevonásával pedig hosszú távú
hatást vált ki. A projekt hozzájárul továbbá a gyermekek intézményi
étkeztetésének tárgyi körülményeinek javításához is.
A projekt célcsoportja az Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulói és szüleik. A megvalósításban közreműködő személyek ismerik a célcsoport tagok élethelyzetét, életkörülményeiket, mindannyian tisztában vannak a hátrányos helyzetből adódó nehéz sorsokkal. A Tokaji Gazdász Alapítvány ezzel a projekttel szeretne a célcsoport tagok számára biztosítani olyan lehetőségeket, amelyeket sem a családok, sem az iskola nem lenne képes megteremteni. A projekt rövid távú célja a célcsoport igényeinek megfelelő program összeállítása, hosszú távon pedig cél, hogy uralkodóvá váljon az a szemlélet, amely szerint az egészség menő, azaz érték, amelyet folyamatosan óvni és vigyázni kell, méghozzá preventív módon. A projekt tervezésébe a célcsoport bevonása megtörtént, osztályfőnöki órákon és szülői értekezleteken mindenki elmondhatta véleményét és igényeit, amelyeket a tervezés során figyelembe vettünk.
Mindezek alapján az alábbiak megvalósítását tervezzük:
-
Mindennapi étkezési szokások felmérése,
kiértékelése,
-
Dietetikus foglalkoztatása, szakmai tanácsadás
biztosítása
-
Tájékoztató napok családokkal havi
rendszerességgel,
-
Főzőversenyek és Egészségnapok,
-
Ép testben ép lélek előadássorozat
ismeretterjesztő jelleggel,
-
Egészséges élelmiszerek kampány, amely a
dietetikus tanácsadó segítségével alapos felkészültséget ad és ehhez kapcsolódó
tájékoztatókat,
-
Beruházás keretében az étkeztetés körülményei
javulnak, több évre megfelelő minőségű feltételeket biztosítanak a
gyermekétkezetéshez. Eszközlista szintén a projekt előkészítésének részeként
került a célcsoport igényeinek figyelembe vételével kialakításra.
A projekt megvalósításáért 1 fő projektmenedzser és 1 fő pénzügyi vezető felelős. A szakmai megvalósításban dietetikus szakember mellett részt vesznek szakpedagógusok, valamint szakirányú végzettséggel és tapasztalattal rendelkező előadók. A kiválasztott személyek önéletrajzait mellékeltük. A projekt hozzájárul az Alapítvány szerepének erősödéséhez. Az Alapítvány jelenleg nem vesz részt más projekt megvalósításában.